Održano predavanje "Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela"

  • Slika 2021/Predavanje%2010.12..jpg
  • Slika

Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi  vrlo su često žrtve  kaznenih djela i da se u mnogo slučajeva iskorištava njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja

FOTO: PU primorsko - goranska

U cilju senzibiliziranja osoba starije životne dobi  i podizanja razine njihove samozaštite kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu, u petak je u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke održano predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“ .
 
Predavanje za umirovljenike, članove Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke održao je Dario Tonković, policijski službenik Odjela prevencije, upoznavši ih s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara.
 
Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi vrlo su često žrtve  kaznenih djela i da se u mnogo slučajeva iskorištava njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja. Na predavanju su umirovljenici dobili informacije o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.
 
Inače, Odjel prevencije predavanja za umirovljenike provodit će tijekom cijele godine i u mjesnim odborima na području Primorsko-goranske županije.
 
 
 

Stranica