Građani dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva i streljivo

Slika 2021/brosura_str_1.jpg

Podsjećamo da je akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja

FOTO: Ilustracija

U proteklih deset dana policija je je evidentirala predaje minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Matulja, Klane i šireg crikveničkog područja u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“ dragovoljno predali policiji. Riječ je o ručnoj bombi, minobacačkoj mini i streljivu koje su preuzeli službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.

Podsjećamo da je akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Posebno molimo građane da takva sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Detaljne informacije o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.

Stranica