​Lažni inspektori pokušali prevariti 77-godišnjaka

Slika /A%20Nove%20Fotke/lisice.jpg

Kako je 77-godišnjak posumnjao u vjerodostojnost njihove „priče“, nazvao je policiju i tako pomogao u njihovom brzom uhićenju

FOTO: Ilustracija
 
Podnesenom kaznenom prijavom protiv dvoje hrvatskih državljana, starosti 40 i 44 godine, rezultiralo je kriminalističko istraživanje opatijske policije zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.
 
Spomenute osobe policija sumnjiči da su ,s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, prije dva dana na području Opatije pokušali dovesti u zabludu 77-godišnjeg hrvatskog državljanina predstavljajući se kao inspektori Uskoka koji će mu pomoći promijeniti krivotvorene novčanice. Naime, nagovarali su ga da podigne nekoliko desetaka tisuća eura iz banke i njima ih preda za kontrolu koji će oni potom mu vratiti.

Kako je 77-godišnjak posumnjao u vjerodostojnost njihove „priče“, nazvao je policiju i tako pomogao u njihovom brzom uhićenju. Dovršetkom kriminalističkog istraživanja, oboje osumnjičenika je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predano pritvorskom nadzorniku. 
 
Podsjećamo građane da policijski i pravosudni službenici ne mijenjaju novčanice niti za isto kontaktiraju građane. Stoga i ovim putem pozivamo na oprez, a ako netko posumnja u počinjenje ovakve vrste prijevare ili druge kažnjive radnje, dovoljno je da se jave policiji na broj telefona 192 ili u najbližu policijsku postaju. 

Stranica