​Spriječeni u krijumčarenju migranata

Slika /A%20Nove%20Fotke/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičeni Rumunji su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Riječ je o rumunjskim državljanima, starosti 33 i 35 godina koje su jučer policijski službenici, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, zaustavili na autocesti A6 kod naplatnih kućica na Kikovici u smjeru Rijeke, u kombi vozilu rumunjskih registracijskih oznaka u kojem su se nalazila četiri državljana Turske i jedan državljanin Kine.
 
Svi su uhićeni i privedeni na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su spomenuti Rumunji, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, dogovorili s tih petero stranih državljana prijevoz za određenu novčanu naknadu preko Hrvatske do ostalih zemalja Europske unije. Tijekom postupanja strani su državljani zatražili međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 
Po završetku istraživanja, osumnjičeni Rumunji su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica