Vikend u prometu – 157 prekršaja i 28 prometnih nesreća

Slika /A%20Nove%20Fotke/Presreta%C4%8D-novo%20(2).JPG

Najveća brzina je 180 km/h, a najveća koncentracija alkohola 1,78 g/kg

FOTO: ilustracija

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te  zabilježila sveukupno 157 prometnih prekršaja.
 
Od navedenog broja najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 39, zatim vožnje pod utjecajem alkohola – 18, nekorištenja sigurnosnog pojasa  - 15 te pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji.
 
Zabilježeno je i devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te još 69 različitih prometnih prekršaja.
 
Najveća brzina od 180 km/h zabilježena je 12. svibnja oko 17,10 sati na auto cesti A7 na području Matulja gdje je posada policijskog presretača zaustavila 36-godišnjeg vozača osobnog vozila koji se  kretao navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju mjesec dana.
 
Najveća koncentracija alkohola od 1,78 g/kg  izmjerena je u noći 14. svibnja na autocesti A6, kod mjesta Lučice  gdje je delnička policija zaustavila 50-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji  se osobnim vozilom kretao u smjeru Zagreba. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije.
Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 2.650 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci na području RH.
 
Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.
 
Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica