​Kazneno prijavljen za tri iznude

Slika /uhicenik01.jpg

Policija 34-godišnjaka sumnjiči da je za stvarni novčani dug iznudama od troje hrvatskih državljana tražio isplatu na osnovu nerealno zaračunatih kamata čime ih je oštetio za oko 94 000 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iznude.
 
Sumnjiči se da je u razdoblju od kolovoza 2019. godine pa do studenoga ove godine na području grada Rijeke počinio kaznena djela iznude, a na štetu troje hrvatskih državljana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je od spomenutih osoba za stvarni novčani dug tražio isplatu na osnovu nerealno zaračunatih kamata pri tome koristivši njihovu lakovjernost i neiskustvo, ali i uz upućene ozbiljne prijetnje, pa ih je time materijalno oštetio u iznosu oko 94 000 kuna.
 
Po završetku istraživanja, 34-godišnjak je pod sumnjom u počinjenje navedena tri kaznena djela iznude kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica