Iz rada granične i pomorske policije

Slika pomorska_policija03.jpg

FOTOI Ilustracija 

Proteklog tjedna na međunarodnim graničnim prijelazima Policijske uprave primorsko-goranske na ulazu i izlazu iz Republike Hrvatske evidentirano je 394 404  putnika ( 14,22% više u odnosu na prethodni tjedan) i 123 732 vozila (14,63% više). 

U ovom razdoblju na graničnim prijelazima droga je pronađena  kod 13 stranih državljana, i to  4,84 grama hašiša, 27,41 grama marihuane i 2,05 grama amfetamina. Droga je pronađena kod šest državljana Njemačke, dva Čeha te kod državljana Belgije, Francuske, Slovenije, Srbije i Velike Britanije. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama. 

Tijekom proteklog tjedna granična policija je u tri navrata spriječila 18 stranih državljana u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Radi se o državljanima Afganistana, Alžira, Libije, Maroka, pakistana, Sirije i Somalije.

Pomorska policija je u nedozvoljenom glisiranju unutar zabranjenog pojasa, 300 m od obale, zatekla je 42 strana državljanina, od toga 16 tijekom vikenda. Zatečena su 24 Nijemca, 4 Austrijanca i Slovenca, dva državljana Hrvatske i Poljske te državljani Srbije, Švicarske, Slovačke, Belgije, Mađarske i Italije. Svima je, sukladno odredbama Pomorskog zakonika uručen prekršajni nalog na iznose od 500 do 1000 kuna.  

Posebno valja istaknuti kako je posada policijskog plovila P-206 dana 15. srpnja s otoka Suska do uvale Čikat prevezla ozlijeđeno dijete kojem je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja u Malom Lošinju.



Stranica