Ugrožavanja prometa i izigravanja zabrana

Slika alkohol.jpg

U razdoblju od 15. do 17. srpnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je pet prekršaja ugrožavanja javnog prometa i jedno kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.  

FOTO: Ilustracija 

U razdoblju od 15. do 17. srpnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je pet prekršaja ugrožavanja javnog prometa i jedno kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Provjerom alkoholiziranosti vozačima je izmjerena koncentracija alkohola od 0,97 do 2,04 g/kg. Vozači, starosti od 24 do 61 godine pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Rijeke, Čavli, Čabra i Crikvenice.

Rekordna koncentracija alkohola od 2,04 g/kg izmjerena je 24-godišnjaku s čabarskog područja koji je 15. srpnja oko 4,30 sati u Tršću sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući s osobnim vozilom  Peugeot 206. U ovoj prometnoj nesreći, s osobnim vozilom Renault megane sudjelovao je i 32-godišnjak iz Kraljevice, također pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vozači su zadržani do otrežnjenja. Šteta je 10-ak tisuća kuna.

U prometnoj nesreći s materijalnom štetom sudjelovao je i 38-godišnji vozač Škode fabie iz Čavli. Sinoć oko 23,30 sati u mjestu Podčunić nije stao na znak obveznog zaustavljanja nakon čega je udario u drugo osobno vozilo. Izmjerena mu je koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg.

U Frankopanskoj ulici u Crikvenici prometna policija zaustavila je Audi A6, stranih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji slovenski državljanin. Naime, tijekom vožnje na krovu ovog vozila policija je uočila mladića, 26-godišnjeg slovenskog državljanina. Zbog počinjenog prekršaja naplaćena mu je novčana kazna, dok je vozaču izmjerena koncentracija alkohola od 1,94 g/kg.

Pod utjecajem alkohola od 0,97 g/kg jučer je u Tršću zatečen 61-godišnjak s područja Čabra koji je upravljao osobnim vozilom Kia, dok je na području Gornje Vežice u Rijeci zatečen 48-godišnji vozač Fiat punta koji je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima svi vozači zatečeni pod utjecajem alkohola su zadržani te će biti prekršajno prijavljeni zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Djelatnici lošinjske policije jutros oko 7,00 sati u Malom Lošinju zatekli su 25-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom iako mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije. Zbogpočinjenja kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude bit će kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica