Helikopter i policijska plovila u akciji

Slika helikop.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana, u vremenu od 10,00 do 15,00 sati u Vinodolskom kanalu održana je zajednička akcija helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka.  

FOTO: Ilustracija 

Tijekom jučerašnjeg dana, u vremenu od 10,00  do 15,00 sati u Vinodolskom kanalu održana je zajednička akcija helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka. Navedena akcija provedena je u sklopu plana pojačanih mjera i radnji za vrijeme trajanja turističke sezone, „Turs 2012“. Posada helikoptera koordinirano je djelovala s policijskim plovilima P-115 i P-316, koji su uočeni prekršaj sankcionirali na mjestu događaja. Tako je u navedenom vremenu evidentirano je šest prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. U prekršaju s plovilima pod stranom zastavom zatečeni su državljani Njemačke, Poljske, Slovenije i Slovačke. Svima su uručeni prekršajni nalozi na iznos od 500 do 1000 kuna zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika.   

Ovo je jedna od aktivnosti koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u cilju što veće sigurnosti svih tijekom turističke sezone. Kako bi spriječili eventualne nesreće, stradavanja kupača, ronioca i podigli opće stanje sigurnosti na moru djelatnici pomorske policije će i u narednom razdoblju nastaviti s provođenjem mjera nadzora prometa na moru, posebice u blizini većih javnih plaža i kupališta.



Stranica