GP Brod na Kupi: Susret hrvatske, slovenske i talijanske policije

  • Slika vijesti/2018/Brod%20na%20Kupi.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na graničnom prijelazu Brod na Kupi održan tradicionalni božićno-novogodišnji susret predstavnika hrvatske, slovenske i talijanske policije

FOTO: PU primorsko-goranska 
 
Povodom nadolazećih blagdana danas je na graničnom prijelazu Brod na Kupi održan tradicionalni božićno-novogodišnji susret predstavnika hrvatske, slovenske i talijanske policije, kojim je obilježena dugogodišnja dobra suradnje na brojnim područjima policijskog djelovanja.
Susretu su nazočili načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar sa suradnicima, načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot sa suradnicima, direktor Policijske uprave Koper  Danimir Rebec sa suradnicima, direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar  sa suradnicima,  predstavnici Policijske uprave Novo Mesto Igor Petelinc i Bojan Tomc, predstavnici Policijske uprave Trst i Sektora granične policije Davide D’Auria, Antonio Grande i Graziano Iacovich.
Domaćin susreta, načelnik Dizdar zaželio je dobrodošlicu te izrazio zadovoljstvo današnjim susretom. Rekao je kako je ovo tradicionalni susret u prigodi blagdana kako bi se rezimirala protekla godina te poboljšala i učvrstila međusobna suradnja. Govoreći o suradnji naglasio je kako se razmjena informacija između policija triju susjednih zemalja odvija na najbolji mogući način radi sprječavanja svih kažnjivih radnji što je od izuzetne važnost za pravodobno reagiranje svih policija.
Sudionici susreta u svojim obraćanjima naveli su porast broja nezakonitih migracija tijekom ove godine, ali i potvrdili međusobno dobru suradnju na tom području. Isto dolazi do izražaja u  stalnoj razmjeni informacija između policija triju zemalja bitnih za sigurnost granice, sprječavanje ilegalnih migracija i suzbijanje svih kriminalnih aktivnosti.
Prigodom ovog tradicionalnog božićno-novogodišnjeg susreta na granici predstavnici hrvatske, slovenske i talijanske policije razmijenili su prigodne darove te posjetili Popovićev mlin u Delnicama (prvi električni mlin na ovom području čija je izgradnja započela 1924. godine) i Nacionalni park Risnjak.
Na kraju susreta predstavnici hrvatske, slovenske i talijanske policije uz čestitke za predstojeće blagdane izrazili su spremnost za nastavkom i unaprjeđenjem međusobne suradnje.  


Stranica