Delnice: Održana tribina „Zaustavimo nasije nad djecom“

Slika predavanja seminari/Delnice-mala.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Jučer, s početkom u 17,00 sati u gradskoj vijećnici u Delnicama održana je tribina „Zaustavimo nasije nad djecom“, organizirana u sklopu Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj. Tribina je bila namijenjena roditeljima i stručnjacima s područja Gorskog kotara, a održali su je policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Obiteljskim centrom Primorsko goranske županije. Na tribini je sudjelovalo tridesetak predstavnika centara za socijalnu skrb, dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Gorskog kotara te policijski službenici i uzvanici.

Iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske prisustvovale su voditeljica Silvana Šimunić i  policijska službenica Ingrid Mavrić te Marijana Žunić, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije, dok su Obiteljski centar predstavljale ravnateljica Gordana Stolfa i psihologinja Nina Vela Vrabec.

Na početku tribine ravnateljica Gordana Stolfa upoznala je prisutne sa spomenutom Kampanjom Vijeća Europe u kojoj je Obiteljski centar nositelj na razini Primorsko-goranske županije, dok je psihologinja Nina Vela Vrabec održala predavanje na temu nasilja među mladima.  Policijska službenica Ingrid Mavrić održala je izlaganje o preventivnim projektima i aktivnostima koje provodi policija radi sprečavanja nasilja, dok je Marijana Žunić izlagala o ulozi policije kod nasilja među mladima.  

Prisutnima su podijeljeni leci i brošure tiskani u sklopu projekta IPA 2009 „Jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja djece, te pružanja pomoći ranjivim žrtvama kriminaliteta“.  

Nakon izlaganja uslijedila je diskusija tijekom koje je predstavnicima policije i Obiteljskog centra postavljeno niz raznovrsnih pitanja, posebice iz područja odgoja i obrazovanja mladih.



Stranica