NAJAVA: Pojačani nadzor vozača tijekom vikenda

Slika A Nove Fotke/motocikl04.JPG

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola 

FOTO: Ilustracija

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga u organizmu. Akcija će biti provedena na području cijele Policijske uprave u vremenu od 23,00 do 05,00 sati.

U ožujku ove godine na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 6,9% više prometnih nesreća u odnosu na ožujak prošle godine. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, dok je od ukupnog broja prometnih nesreća njih 16,7 % bilo s nastradalim osobama, a 83,3% s materijalnom štetom.  Udio vozača pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama u ožujku ove godine bio je  5,7% što je manje u odnosu na ožujak prošle godine kada je u prometnim nesrećama bilo 7,3% sudionika pod utjecajem alkohola.

Tijekom trajanja preventivno-represivnih aktivnosti prometna policija će sankcionirati i sve druge prekršaje, a naročito one koji za posljedicu imaju najteža stradavanja (vožnja bez položenog vozačkog ispita, oduzimanje prednosti prolaska u raskrižjima, upravljanje neispravnim, neregistriranim i neosiguranim automobilom i dr.).



Stranica