Dan policije: Nagrađeni i odlikovani djelatnici PU primorsko-goranske

  • Slika /Dan%20policije/GG%20i%20NK%20medalja.jpg
  • Slika

Načelnik Gašpert i zapovjednik Krasny nagrađeni su medaljom za izuzetan pothvat, a šest djelatnika je odlikovano Spomenicom Domovinske zahvalnosti

FOTO: PU primorsko-goranska

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, Goran Gašpert, načelnik Sektora za javni red i sigurnost i Nenad Krasny, zapovjednik Jedinice specijalne i interventne policije te Kristijan Tahtler,  pomoćnik zapovjednika Antiterorističke jedinice Lučko, dobitnici su medalje za izuzetan pothvat radi izmiještanja i neutralizacije protubrodske mine pronađene u podmorju akvatorija otoka Lošinja.

Navedeno priznanje uručili su im potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, u petak, 27. rujna na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila.
 
Istog dana Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, u povodu Dana policije uručio je odlikovanje Spomenica Domovinske zahvalnosti, djelatnicima ove Policijske uprave: Sandy Bonicioli, Ljiljani Marmarac,  Igoru Mijoloviću, Tamari Rogić, Draženu Sušanju i Marinu Šnoblu.
 
Svečanosti održanoj u Uredu predsjednika nazočio je i policijski službenik iz Ureda načelnika, Gabrijel Flegar, drugoplasirani u kategoriji veterana specijalne policije na nedavno održanom natjecanju Štit domovine u Puli, dok je na svečanoj akademiji nazočila policijska službenica iz Policijske postaje Crikvenica,  Tea Švob koja je sudjelovala u snimanju filma „Hrabri ljudi“.
 

Pisane vijesti