Aktivnosti granične i pomorske policije

Slika 2022/Pomorska.jpg

Sankcionirano je šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima Pasjak i Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Riječ je o tri državljana Slovenije, dva državljana Italije i jednom državljaninu Njemačke. Spomenuti državljani su neovlašteno posjedovali oko 21 g marihuane i 26 grama hašiša. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.

Isto tako, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su pojačani nadzor u cilju veće sigurnosti na moru. U akvatoriju Raba zatekli su u počinjenju prekršaja trojicu  stranih državljana. Riječ je o državljanima Austrije, Češke i Njemačke koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pomorski policajci sankcionirali su ih zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika i to novčanom kaznom. Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.
 

Stranica