Najveća brzina i alkohol izmjereni na području Vrbovskog

Slika prometna09.jpg

Najveća brzina od 176 km/h  izmjerena je u petak 8. srpnja oko 9,40 sati kod vijadukta Osojnik

FOTO: Ilustracija

Prometna policija i  ovog  vikenda pojačano je nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 294 prometna prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 77 prekršaja, zatim 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja korištenja mobitela u vožnji te 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim toga, zabilježena su po tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 136 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 176 km/h  izmjerena je u petak 8. srpnja oko 9,40 sati kod vijadukta Osojnik, gdje je vozač osobnog vozila marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao vozilom krećući se u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,86 g/kg  izmjerena je  noćas oko ponoći na području mjesta Gomirje, gdje je policija zaustavila 35-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Alfa, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao u smjeru Vrbovskog. . Vozač i vozilo su isključeni iz prometa.

Navedeni vozači te ostali počinitelji prekršaja u pometu  sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 34 prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.
 

Stranica