Prekršajno prijavljen na granici

Slika granicna_policija.jpg

Delnička policija je 18. travnja na izlasku iz Republike Hrvatske na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Brod na Kupi zaustavila 49-godišnjeg državljana Slovenije,

FOTO: Ilustracija 

Delnička policija je 18. travnja na izlasku iz Republike Hrvatske na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Brod na Kupi zaustavila 49-godišnjeg državljana Slovenije, koji nije posjedovao osobne dokumente, a bio je i pod utjecajem alkohola od 2,77 ‰. Kod 49-godišnjaka je pronađen nož dužine 25 cm u džepu jakne, kao i nož dužine 30 cm koji je u nogavici hlača bio pričvršćen ljepljivom trakom za potkoljenicu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj postaji Delnice je utvrđeno da je 18. travnja nezakonito ušao u Hrvatsku iz Slovenije te se namjeravao vratiti natrag, gdje je zaustavljen na graničnoj kontroli.

Zbog nezakonitog prijelaza državne granice, neposjedovanja isprava i nezakonitog nošenja oružja na javnom mjestu podnijet je optužni prijedlog. Izdana mu je i novčana kazna od 4 700 kn, kao i zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od 6 mjeseci. 49-godišnjak je 19. travnja readmisijski predan policijskim službenicima Slovenije.



Stranica