Požar niskog raslinja

Slika pozar.jpg

Opatijski vatrogasci dojavili su Policijskoj postaji Opatija 15. travnja oko 16 sati kako se zapalilo nisko raslinje u blizini Mošćeničke Drage, između naselja Sv. Petar i Obrš. Autoophodnja je dolaskom na mjesto događaja zatekla 11 vatrogasaca JVP Opatija i tri navalna vozila, kao i jedno navalno vozilo sa 6 pripadnika DVD Sisol - Mošćenička Draga kako gase požar.

Foto: Ilustracija

Opatijski vatrogasci dojavili su Policijskoj postaji Opatija 15. travnja oko 16 sati kako se zapalilo nisko raslinje u blizini Mošćeničke Drage, između naselja Sv. Petar i Obrš. Autoophodnja je dolaskom na mjesto događaja zatekla 11 vatrogasaca JVP Opatija i tri navalna vozila, kao i jedno navalno vozilo sa 6 pripadnika DVD Sisol - Mošćenička Draga kako gase požar. Požar je lokaliziran oko 18 sati, a utvrđeno je da je uzrok požaru spaljivanje korova. Dovršeno je kriminalističko istraživanje, kojim je otkriveno da je korov je oko 12 sati zapalila 47-godišnjakinja iz Matulja, koja je u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sv. Petar čistila okućnicu i skupljala korov. Zbog vjetra koji je puhao vatra se sa zapaljene hrpe proširila na okolnu travu i nisko raslinje šumskog terena.

U požaru nitko nije ozlijeđen, a opožarena je površina od oko 150 x 200 metara. 47-godišnjakinja se zbog izazivanja požara prekršajno prijavljuje podnošenjem optužnog prijedloga.

Policija upozorava građane da se strogo pridržavaju zakonskih propisa kod paljenja korova i da prethodno izvijeste lokalnu vatrogasnu postrojbu o paljenju, a sve kako bi se izbjegle najteže posljedice za ljude i imovinu.



Stranica