Mopedom u život - praktičan i lijep

Slika /mtri19509.jpg

U petak, 15. travnja 2011. godine u vremenu od 10,30 sati do 13,30 sati u prostorijama Srednje škole "Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku održano je edukativno predavanje pod nazivom "Mopedom u život - praktičan i lijep".  

 FOTO:pu pg

U petak, 15. travnja 2011. godine u vremenu od 10,30 sati do 13,30 sati u prostorijama Srednje škole  "Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku održano je edukativno predavanje pod nazivom "Mopedom u život - praktičan i lijep".

Krčki srednjoškolci, među kojima je dobar dio vozača mopeda i motocikala, iz prve ruke su tako mogli čuti i naučiti mnogo korisnih i važnih činjenica vezanih uz sigurnu vožnju. Edukaciju su proveli višestruki prvak države u brzinskom motociklizmu Loris Valjan, predstojnik Odjela neurokirurgije KBC Rijeka prof. dr. sc. Darko Ledić, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa u PP Krk Dejan Hriljac, mag. ing. te predsjednik auto-kluba Krk, Damir Kremenić. Oni su mladim otočanima prenijeli niz korisnih savjeta i iskustava  ispričavši im o svemu što vožnju mopeda i motocikala može učiniti sigurnijom, a intencija je utjecati na svijest svih koji prometuju cestama, posebice na mlade vozače mopeda i motocikala koji su nažalost prema "crnim" statistikama jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.
 

Edukaciji je uz brojne srednjoškolce prisustvovao i krčki gradonačelnik prof. Darijo Vasilić. On je  naglasio da se uz nastojanja unapređenja prometne infrastrukture koja čine nadležni, samo sigurnim i propisnim prometovanjem mogu izbjeći nesreće koje kad su motoristi u pitanju, nerijetko završavaju tragično. Valja napomenuti da su uz Grad Krk te navedene srednje škole, u organizaciji i realizaciji ovog predavanja sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje Krk i Auto klub Krk.
 



Stranica