Požar trafostanice kod kamenoloma

Slika pozar.jpg

Noćas oko 3 sata zapalila se trafostanica u blizini kamenoloma u mjestu Podbanj, u vlasništvu tvrtke iz Crikvenice. Na mjesto događaja upućena je autoophodnja Policijske postaje Crikvenica, koja je kod trafostanice zatekla vatrogasce JVP Crikvenica kako gase požar.

Foto: ilustracija

Noćas oko 3 sata u blizini kamenoloma u mjestu Podbadanj, zapalila se trafostanica u vlasništvu tvrtke iz Crikvenice.  Na mjesto događaja upućena je autoophodnja Policijske postaje Crikvenica, koja je kod trafostanice zatekla vatrogasce JVP Crikvenica kako gase požar. U požaru je oštećena trafostanica u betonskoj kućici površine 3x3 m, u kojoj su smještena dva transformatora snage od po 630 KVA.

Obavljen je očevid uz prisutnost inspektora za zaštitu od požara, kojim je utvrđeno da je uzrok požara tehničke naravi. Izgorjelo je krovište trafostanice koje je izgrađeno od pleksiglasa. U unutrašnjosti su djelomično oštećeni transformatori, a ormari s visokonaponskim i niskonaponskim poljima su u potpunosti izgorjeli. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 700 000 kn.



Stranica