NAJAVA "Zaštita pješaka u prometu"

Slika bskel1.jpg

Dana 14. travnja u vremenu od 10,00 do 13,00 sati na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici će provesti akciju pod nazivom „Zaštita pješaka u prometu“.  

FOTO: PU PG 

Dana 14. travnja u vremenu od 10,00 do 13,00 sati na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici će provesti akciju pod nazivom „Zaštita pješaka u prometu“.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj akciju prometne policije najavio je Boris Skeledžić načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa. Prisutne novinare također je upoznao i s pokazateljima za prva tri mjeseca ove godine. Naveo je kako su na našem području evidentirane 703 prometne nesreće što je za 7,9% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupan broj teže ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama u istom razdoblju je manji za čak 34,7%. Ozlijeđeno je 46 pješaka od čega 8 teže, a 38 lakše. Zbog pogrešaka pješaka došlo je do 25 (3,6%) prometnih nesreća, a najčešće su nekorištenje obilježenog pješačkog prijelaza i nepoštivanje crvenog svjetla. Istaknuo je kako dosadašnjim praćenjem ove problematike proizlazi da su pješaci (posebice oni starije životne dobi i djeca) jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, stoga će policija i dalje sustavno provoditi niz aktivnosti poradi edukacije i povećanja sigurnosti pješaka u prometu.

Preventivno-represivna akcija „Zaštita pješaka u prometu“ bit će usmjerena i prema pješacima i prema vozačima, a  policija je provodi s ciljem podizanja razine sigurnosti i zaštite svih sudionika u cestovnom prometu.



Stranica