Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac01.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreće, od čega je 7 bilo težih, a 71 lakša

FOTO: Ilustracija 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega je 7 bilo težih, a 71  lakša.

Smrtno je stradala 1 osoba. Radi se o 54-godišnjoj Riječanki koji je 8. travnja preminula u KBC-u Sušak od posljedica prometne nesreće. Oko 6,00 sati istog dana dok je u  Ulici Viktora Cara Emina u Rijeci prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza oborilo ju je osobno vozilo Fiat punto kojim je upravljao 56-godišnji vozač iz Rijeke, a koji brzinu vožnje nije prilagodio uvjetima i stanju kolnika.

U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 5, a lakše 26 osoba.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 704 800 kn.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 8 stranih državljana i 6 pješaka.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 7 alkoholiziranih vozača, dok je kod 37 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 35-godišnjak iz Rijeke s izmjerenom koncentracijom alkohola od 3,23 g/kg. Dana 6. travnja oko 17,50 sati osobnim vozilom Fiat punto, riječkih registarskih oznaka kretao se Ulicom Mihačeva draga U Rijeci. Dolaskom u raskrižje s Ulicom Rastočine nije se kretao sredinom kolnika te je udario u ivičnjak i metalne stupiće prometnog otoka (vlasništvo Grada Rijeke). Ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala šteta je oko 4 000 kuna. 



Stranica