Otkriveni višestruki počinitelji

Slika uhicenik02.jpg

FOTO: Ilustracija

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem koje provode policijski službenici III. policijske postaje Rijeka nad dvojicom Riječana, starosti 18 i 27 godina, te 21-godišnjakom iz Delnica do sada je uspješno razriješeno deset kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo oduzimanja tuđe pokretne stvari.

Utvrđeno je kako su krajem veljače u Ulici Banj u Kraljevici provalili u skladište tvrtke iz Omišlja iz kojeg su otuđili teretno vozilo marke mercedes. Potom su s ovim vozilom došli do gradilišta na području Svetog Kuzma gdje su na štetu tvrtke iz Imotskog pokušali otuđiti kolut s bakrenom žicom.

Nadalje, utvrđeno je kako su u vremenu od kolovoza prošle godine do travnja ove godine provaljivali u radionice, skladišta i  gradilišta na području od Kostrene  do Kraljevice. Iz ovih prostora otuđili su  oko 1 600 metara različitih električnih i bakrenih kablova, agregat (marke honda), aparat za zavarivanje (markelincoln), veću količinu željeznih profila i cijevi, oko 300 kg aluminijskih kopči, te razni drugi alat. Otuđeno teretno vozilo marke mercedesi agregat (marke honda) supronađeni i vraćeni vlasnicima. Isto tako je utvrđeno kako su iz teretnih vozila parkiranih na području Kostrene otuđili 2 320 litara dizelskog goriva.

Ovim kaznenim djelima su deset tvrtki s područja Republike Hrvatske i 38-godišnjak iz Slavonskog Broda oštećeni za 198 256 kuna.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica