Vikend – 46 alkoholiziranih vozača

Slika alkotest01.jpg

Kod 46 vozača izmjerena je koncentracija alkohola iznad dozvoljene, između kojih je bilo 8 žena.

FOTO: Ilustracija 

Na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je u vremenu od 18. do 20. veljače provela akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor vožnje uz prisutnost alkohola u organizmu.

Kod 46 vozača izmjerena je koncentracija alkohola iznad dozvoljene, između kojih je bilo 8 žena. Kod  40 vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg,  dok je kod 5 vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg.  Najveći je broj, 28 vozača, zatečenih pod utjecajem alkohola u dobi između 25 i 40 godine. Do prestanka djelovanja alkohola, a zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola zadržana su 4 vozača.

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je 62-godišnjaku iz Selaca. On je 19. veljače oko 19,30 sati na Jadranskoj magistrali zatečen kako upravlja osobnim vozilom marke Golf, riječkih registarskih oznaka iz pravca Crikvenice u pravcu Selaca. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama Prekršajnom sudu u Crikvenici, bit će podnijet optužni prijedlog.

Također, 19. veljače oko 4,45 sati interventna policija je na Jelačićevom trgu u Rijeci zatekla 41-godišnjaka iz Opatije kako upravlja osobnim vozilom marke porsche, riječkih registarskih oznaka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je na snazi izrečena mu zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, poradi čega će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela izigravanje zabrana i sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

I ovom prilikom sve sudionike u prometu pozivamo na poštivanje prometnih pravila i propisa poradi postizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu. Također podsjećamo kako će policija i nadalje, posebno za vrijeme trajanja maškaranih događanja, pojačano djelovati u cilju sprječavanja najtežih posljedica u prometu.



Stranica