NAJAVA: Vežete li pojas, prevozite li djecu u sigurnosnim sjedalicama?

Slika policija02.jpg

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske će sutra, 22. veljače 2011. godine provesti akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske će sutra, 22. veljače 2011. godine provesti akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama. Akcija će se provesti na području Policijske uprave primorsko-goranske, u vremenu od 7 do 10 sati.

Često smo svjedoci prometnih nesreća u kojima stradavaju djeca, kao putnici u vozilima svojih roditelja, a da pri tome nisu poštivane zakonske odredbe koje se odnose na korištenje sigurnosnog pojasa ili sigurnosne sjedalice.

Kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na viši nivo, spomenuta akcija pojačanog nadzora u prometu će se provesti u blizini pojedinih dječjih vrtića na području cijele Primorsko-goranske županije. Pozivamo roditelje da se pridržavaju zakonskih odredbi koje se tiču prijevoza djece, a sve s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama.



Stranica