Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika palica01.jpg

Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je 28. siječnja oko 17,40 sati tešku prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija

Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je 28. siječnja oko 17,40 sati tešku prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede. Očevidom je utvrđeno da je 25-godišnjak iz Rijeke upravljao Audijem A3, riječkih registarskih oznaka i kretao se Ulicom Turkovo u Rijeci, iz smjera Pehlina u smjeru Viškova. Dolaskom kod kbr. 56 zbog neprilagođene brzine gubi kontrolu nad vozilom i prelazi na lijevu stranu kolnika, gdje se frontalno sudara s nadolazećim vozilom Citroën Saxo, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 43-godišnjakinja iz Viškova. Uz vozačicu se u Citroënu nalazilo i njeno malodobno dijete. U sudaru su po život opasne ozljede zadobili majka i dijete. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,66 promila. Materijalna šteta na vozilima se procjenjuje na oko 30 000 kn.

Dana 30. siječnja 2011. godine oko 15 sati došlo je do teške prometne nesreće na državnoj cesti D8 u mjestu Mučići. U nesreći je sudjelovao motocikl marke Ducati 600 Monster kojim je iz smjera Rupe prema Rijeci upravljao 45-godišnjak iz Rijeke. Motociklu je presjeklo put kombi-vozilo Citroën Jumper Policijske postaje Opatija, kojim je upravljao 31-godišnji policijski službenik spomenute postaje. Nakon sudara motocikla i kombi-vozila motociklist je bez svijesti ostao ležati na kolniku te je vozilom hitne pomoći HMP Opatija prebačen na HMT na Sušaku. Obavljenim očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je vozač policijskog vozila započeo skretanje ulijevo na sporednu cestu, bez da je propustio nadolazeći motocikl. U nesreći je teško ozlijeđen vozač motocikla, koji je životno ugrožen. Materijalna šteta na vozilima se procjenjuje na oko 15 000 kn.



Stranica