Jedrilica zatražila pomoć

Slika /Ri/mirjana/brod.jpg

Posada ophodne brodice P-113 Pomorske policije Rijeka 22. kolovoza oko 11 sati odazvala se pozivu u pomoć posadi jedrilice, koja je putem Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci zatražila pomoć zbog jake bure.

Foto: Ilustracija
Posada ophodne brodice P-113 Pomorske policije Rijeka 22. kolovoza oko 11 sati odazvala se pozivu u pomoć posadi jedrilice, koja je putem Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci zatražila pomoć zbog jake bure. Na domaćoj jedrilici dužine 6 metara, pogonjenoj  vanbrodskim Tomosom snage 10 KS su se u trenutku poziva za pomoć nalazili 33-godišnji zapovjednik iz Kostrene, kao i 29-godišnjakinja iz Studene. Policiji je dojavljeno da se nalaze između Cresa i Raba, bez podataka o točnoj poziciji.

Kako posada jedrilice nije znala dojaviti ophodnoj brodici gdje se nalaze, policija je s posadom jedrilice cijelo vrijeme bila u kontaktu pomoću mobitela. Zapovjednik ophodne brodice je od zapovjednika jedrilice tražio da mu opiše obilježja obale koju vide, pa su pomorski policajci uspjeli po opisu prepoznati da se jedrilica nalazi u blizini otočića Galuna. Oko 13 sati ophodna brodica P-113 dopratila je jedrilicu u lučicu u Staroj Baški. U navedenom događaju nije bilo materijalne štete ni povrijeđenih osoba.



Stranica