Uhićen provalnik u vozila

Slika /Ri/uhicenik02.jpg

Policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka dana 21. kolovoza oko 6 sati, u Rijeci na području Turnića, zatekli su 28-godišnjaka iz Liča dok je upravljao osobnim automobilom marke Fiat delničkih registarskih oznaka.

Foto: Ilustracija
Policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, dana 21. kolovoza oko 6 sati u Rijeci na području Turnića, zatekli su 28-godišnjaka iz Liča dok je upravljao osobnim automobilom marke Fiat delničkih registarskih oznaka. Spomenuti vozač je od ranije vrlo dobro poznat riječkoj policiji po izvršenju više desetaka provala, a zbog sumnje da je počinio više provalnih  krađa, nekoliko policijskih postaja ove PU za njim je raspisalo potragu.
28-godišnjak se oglušio na zapovijed policijskih službenika da zaustavi vozilo te je pokušao pobjeći vozilu interventne policije. U tome nije uspio, već je udario Fiatom u parkiranog Audija i Chevroleta riječkih registarskih oznaka. Vozač je priveden u II. policijsku postaju Rijeka na kriminalističko istraživanje.

Suradnjom policijskih službenika više policijskih postaja utvrđeno je da je 28-godišnjak u razdoblju od 1. svibnja do 8. kolovoza ove godine na području Rijeke, Kostrene i Opatije počinio ukupno dvanaest provala u vozila. Na meti su mu bile torbice, novčanici i ostali predmeti, koje su građani ostavljali u vozilima. Provalama u vozila nastala je ukupna materijalna od oko 15 000 kn. Zbog počinjenih kaznenih djela protiv spomenutog se podnose posebna izvješća općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci redovnim putem.


Stranica