Uhićeni na djelu

Slika uhicenik03.jpg

Policijskim službenicima Prve policijske postaje Rijeka 21. kolovoza oko 23 sata dojavljeno je da osoba razbija staklo na kućici za naplatu jednog riječkog parkirališta.

Foto: Ilustracija
Policijskim službenicima Prve policijske postaje Rijeka 21. kolovoza oko 23 sata dojavljeno je da osoba razbija staklo na kućici za naplatu jednog riječkog parkirališta. Brzim postupanjem auto ophodnja je  pronašla počinitelja koji je provalio u kućicu te iz nje pokušava otuđiti DVB-T prijemnik. Utvrđeno je da je provalnik maloljetnik s područja Delnica i da je za njim raspisana potraga zbog bijega iz Centra za odgoj Rijeka. Kako je na rukama imao posjekotine od stakla, pozvana je i hitna pomoć, koja je sanirala ozlijede maloljetniku. Protiv počinitelja se podnosi kaznena prijava za pokušaj teške krađe općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Rijeci.

U Opatiji je također uhvaćen provalnik. Dana 20. kolovoza oko 15 sati Policijskoj postaji Opatija je dojavljeno da je provaljeno u stan u Ulici Joakim Rakovca. Stanar je zatekao provalnika u stanu, koji se potom dao u bijeg. Policijski službenici temeljne, prometne i kriminalističke policije opatijske postaje brzo su po dobivenom osobnom opisu pretražili šire mjesto događaja, što je rezultiralo pronalaskom provalnika u Ulici Nova Cesta. Utvrđeno je da je riječ o 37-godišnjaku iz Dežanovca, a kaznena prijava za pokušaj teške krađe Policijska postaja Opatija dostaviti će Općinskom državnom odvjetništvu u Opatiji redovnim putem.



Stranica