Rezultati akcije u prometu

Slika policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg
FOTO: Ilustracija
U subotu, 21/22. kolovoza, u vremenu od 23,00 do 05,00 sati na širem području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provodila je akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor nepropisne brzine kretanja i vožnje uz prisutnost alkohola u organizmu.
 
Ukupno je kontrolirano 227 vozača, od toga je najveći broj vozača osobnih automobila njih 207. Alkotestiranih vozača bilo je 157, od kojih je kod 24 izmjerena koncentracija alkohola iznad dozvoljene. Kod  17 vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg,  dok je kod 2 vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg.
 
Tako je oko 1,50 sati u Kraljevici zaustavljen vozač osobnog vozila iz Čavala, starosti 31 godine kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,13 g/kg. Nedugo zatim, oko 2,50 sati, također u Kraljevici zaustavljen je vozač motocikla iz okolice Novog Vinodolskog  kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,23 g/kg.
 
Tijekom akcije 4 vozača (2 na području Postaje prometne policije Rijeka i 2 na području Policijske postaje Crikvenica) zadržana su u službenim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava – alkohola, budući je postojala opasnost da će nastaviti s vršenjem prekršaja.  
 
U nadzoru nepropisne brzine kretanja ukupno je evidentirano 9 prekršaja, od čega 8 u naseljenom (prekoračenje do 10, te između 10 i 20 km/h), te 1  izvan naseljenog mjesta (prekoračenje do 30km/h).
Za vrijeme akcije zatečena su 2 vozača kako upravljaju vozilom a da kod sebe nisu imali vozačku dozvolu, 1 koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te 2 kojima je vozačka dozvola ranije oduzeta ili je već isključen iz prometa.
 
Izdvajamo 20-godišnjaka iz Rijeke koji je zatečen u upravljanju vozilom iako mu je evidentirana zabrana upravljanja osobnim vozilom „B kategorije“ u trajanju od 2 mjeseca. Protiv 20-godišnjaka nadležnom ODO u Rijeci podnosi se kaznena prijava redovnim putem zbog počinjenja kaznenog djela izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.
 
Ističemo kako tijekom trajanja akcije na cijelom području nije bilo težih prometnih nesreća. Akcijaje postigla dobre rezultate, posebice u dijelu koji se odnosi na vožnju uz prisutnost alkohola u organizmu. Ove aktivnosti će se i nadalje primjenjivati  u cilju kako postizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu, tako i ponašanja sudionika u prometu u skladu s prometnim pravilima i propisima.
 


Stranica