Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika skuter_slov_fin.jpg

Foto: PU pg
Policijski službenici Policijske postaje Rab
dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom Zagrepčana koji su u nedjelju 25. srpnja otuđili dva skutera za more ukupne vrijednosti oko 120.000 kn. Kako smo već izvijestili, u vrlo kratkom vremenu, uz svesrdnu pomoć posade ophodne brodice „Hrabri“ oznake P-16 pomorske policije iz Senja, počinitelji su uhićeni i sprovedeni na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Rab.

Utvrđeno je da su dvojica od navedenih osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih oznaka došli u Jablanac, te se trajektom uputili bez vozila na otok Rab. Došavši u mjesto Barbat, u ranim jutarnjim satima ukrali su skuter za more slovačkog državljanina, koji je u moru bio vezan za betonski blok. Stavivši skuter u pogon, prevoze se do slijedeće mete – skutera u vlasništvu njemačkog državljanina, koji je u istom mjestu bio lancem privezan za obalu. Ne uspijevaju upaliti drugi skuter ni nakon više pokušaja, te ga privezuju za slovački. Potom se upućuju prema kopnu, odnosnu uvali Stinica, koje se nalazi otprilike jedan kilometar sjeverno od Jablanca. Tamo ih je po prethodnom dogovoru čekao treći počinitelj s teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka. U dovršetku ove teške krađe lopove je spriječila jaka bura, odnosno posada ophodne brodice „Hrabri“.

Po dogovoru Istražnog suca Županijskog suda u Rijeci i Općinskog državnog odvjetništva u Crikvenici, jedan počinitelj je sproveden u Istražni zatvor u Rijeci, te mu je određeno zadržavanje od 48 sati, a protiv ostale dvojice kaznena prijava za tešku krađu se podnosi redovnim putem.


Stranica