Aktivnosti granične policije

Slika granicna_policija01.jpg

Na međunarodnom graničnom prijelazu Rupa, policijski službenici Postaje granične policije Rupa prilikom pregleda vozila pronašli su opojnu drogu marihuanu. Mješovita ophodnja je po dojavi slovenske pogranične policije zaustavila dva austrijska motociklista.

Foto: Ilustracija
Na međunarodnom graničnom prijelazu Rupa, policijski službenici Postaje granične policije Rupa prilikom pregleda vozila pronašli su opojnu drogu marihuanu. Jučer oko 13 sati, u osobnom vozilu belgijskih nacionalnih oznaka, kod dvojice Belgijanaca starosti 23 godine pronađene su PVC vrećice s ukupno 50,4 g marihuane. Navedenim državljanima Belgije Prekršajni sud u Opatiji izrekao je novčane kazne, kao i zaštitnu mjeru protjerivanja stranaca iz RH u trajanju od tri mjeseca.

Istog dana u večernjim satima, također u sklopu postupanja policije na granici, navodimo uspješnu suradnju granične policije Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Mješovita ophodnja je po dojavi slovenske granične policije zaustavila dva austrijska motociklista. Motociklistima je prethodno na graničnom prijelazu Brod na Kupi slovenska granična policija zabranila izlaz iz Slovenije zbog neposjedovanja putnih isprava. Austrijance to nije spriječilo, te su po završetku granične kontrole nastavili put motociklima uz državnu granicu, da bi kasnije ilegalno prešli jedan od mnogih mostova na Kupi, zaobilazeći rampu. Mješovita slovensko-hrvatska granična ophodnja zaustavila ih je unutar RH nakon što su ilegalno prešli granicu nedaleko mjesta Kuželj u Gorskom kotaru. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 51-godišnji i 37-godišnji Austrijanac počinili prekršaj ilegalnog prijelaza državne granice, te su novčano kažnjeni od strane Prekršajnog suda u Delnicama.



Stranica