Oprez na plažama i u kampovima

Slika /Ri/policija05.jpg
Tijekom ovog vikenda Policijska  uprava primorsko-goranska zabilježila  je veći broj krađa na plažama i  auto-kampovima, te po  jednu krađu u hotelu i iz  plovila.
Na plažama u Baški i Njivicama nepoznati kradljivci ukrali su predmete u vlasništvu stranih državljana iz Slovačke, Italije i Srbije oštetivši ih za više od 10.000 kuna. Ukradene su im osobne isprave, novac, nakit , bankovne kartice te ostali predmeti, a jednoj je 42-godišnjoj austrijskoj državljanki, za sada nepoznati počinitelj s recepcije hotela u Loparu  otuđio ruksak s foto-opremom i drugim predmetima u vrijednosti od oko 7.000 kuna. Nijemcu, starosti  59 godine, s plovila usidrenog u uvali na Loparu, ukradena je  torbica s osobnim ispravama, ključevima plovila i manjim novčanim iznosom. Materijalna šteta je oko 2.500 kuna.

U kampu u mjestu Punta Križa provaljeno je u vozila u vlasništvu 61-godišnjeg Francuza i 43-godišnjeg  Austrijanca. Ukupna materijalna šteta je oko 17.500 kuna. Ukradeni su osobni dokumenti, bankovne kartice i novac.
 
Četvoro njemačkih državljana starosti 22 do 24 godine oštećeno je za oko 4.300 kuna u auto–kampu u Cresu. Iz njihove  kamp kućice nepoznati kradljivac ukrao je novac, a na štetu 59-godišnje slovenske državljanke iz otvorene kamp kućice ukraden je mobitel. U auto-kampu u Selcima ukradeno je više komada GPS uređaja. na štetu udruge mladih iz Njemačke.  
 
Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tragaju za počiniteljima i ukradenim predmetima.
 
I ovom prilikom upozoravaju se građani na dodatni oprez. Na meti lopova najčešće su mobiteli, novac , video-kamere, fotoaparati, ali i drugi vrijedni predmeti. Stoga preporučamo da se na plažu nose samo neophodni predmeti. Automobile, kamp-kućice, šatore i druge prostore potrebno je zatvarati i zaključavati.  


Stranica