Akcija u prometu

Slika /Ri/promet.jpg

U subotu, 10. srpnja u vremenu od 15 do 23 sata policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane mjere nadzora prema vozačima mopeda i motocikla te osobama koje se prevoze na ovoj vrsti vozila. Ove aktivnosti imaju za cilj suzbijanje i sankcioniranje prekršaja ovih sudionika u prometu. Pojačani nadzor prometne policije bit će na području cijele Primorsko-goranske županije, a u akciju će se uključiti policijski službenici iz istarske, karlovačke i ličko-senjske policijske uprave. Za vrijeme trajanja pojačanih aktivnosti, prometna policija također će sankcionirati i druge prekršaje, posebno one koje za posljedicu imaju najteža stradavanja.

FOTOGRAFIJA:ilustracija
U subotu, 10. srpnja u vremenu od 15 do 23 sata policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane mjere nadzora prema vozačima mopeda i motocikla te osobama koje se prevoze na ovoj vrsti vozila. Ove aktivnosti imaju za cilj suzbijanje i sankcioniranje prekršaja ovih sudionika u prometu.
 
Pojačani nadzor prometne policije bit će na području cijele Primorsko-goranske županije, a u akciju će se uključiti policijski službenici iz istarske, karlovačke i ličko-senjske policijske uprave.
Za vrijeme trajanja pojačanih aktivnosti, prometna policija također će sankcionirati i druge prekršaje, posebno one koje za posljedicu imaju najteža stradavanja.
 
U prvih šest mjeseci ove godine, na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježen je manji broj prometnih nesreća s mopedima i motociklima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tako su ove godine evidentirane 52 prometne nesreće u kojima su sudjelovali mopedi, a do kraja lipnja prošle godine ovih je prometnih nesreća bilo 72.
 
Govoreći pak o prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali motocikli, evidentno je smanjenje njihovog broja. Naime tijekom ove godine bilo je 77 nesreća u kojima su sudjelovali motocikli, a u istom razdoblju prošle godine 142 prometne nesreće s motociklima.
No, u ovim prometnim nesrećama bilježi se povećanje broja smrtno stradalih osoba, dok je u padu broj teže i lakše ozlijeđenih.
Ove je godine u prometnim nesrećama s mopedima i motociklima smrtno stradalo 7 osoba, a tome treba dodati i prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao i četverocikl.
 
Podsjećamo kako se najveći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla događa upravo ljeti, kada se osjetno povećava broj ovih vozila na cestama.
 
Stoga ponovno pozivamo sve sudionike u prometu na dodatan oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa, kako bi se izbjegle sve neželjene posljedice.
 


Stranica