Akcija u prometu uspješno provedena !

Slika /Ri/policija03.jpg
Tijekom proteklog vikenda području koje pokriva Postaja prometne policije (Grad Rijeka i okolica) provodile su se pojačane mjere prema vozačima koji vozilima upravljaju uz prisutnost alkohola u organizmu i koji ne poštuju dopuštene brzine kretanja.
U akciji je ukupno kontrolirano 510 vozača,od kojih je 361 kontroliran na alkohol.Pod utjecajem alkohola bilo je njih 58 ,a najveća koncentracija izmjerena je 25. travnja u 01,25 sati u Viškovu,kod 28-godišnjaka iz Viškova ,koji je upravljao osobnim vozilom marke „Fiat punto“,riječkih registarskih oznaka pri koncentraciji od 1,86 g/kg alkohola.

Četiri vozača upravljala su osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje ,a ukupno 5 vozača zatečeno je da upravlja osobnim vozilom u vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom.Nad svih pet vozača izvršeno je kriminalistički istraživanje i kazneno se prijavljuju nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela Izigravanja zabrana sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.
Za prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom kažnjeno je ukupno 16 vozača.

Za vrijeme provođenja akcije nje evidentirana niti jedna prometna nesreća.
 
 


Stranica