Provaljivao u kuće na području Crikvenice i Kraljevice

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica i III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 23-godišnjakom iz Crikvenice poradi sumnje da je tijekom ove godine i u prosincu prošle godine počinio više kaznenih djela krađa i provala na području Crikvenice i Kraljevice.

Policijski službenici Policijske poostaje Crikvenica i III. policijske postaje Rijeka  proveli su kriminalističku obradu nad 23-godišnjakom iz Crikvenice poradi sumnje da je tijekom ove i u prosincu prošle godine počinio više kaznenih djela krađa i provala na području Crikvenice i Kraljevice.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je u ožujku i travnju, sam ili u društvu sa 22-godišnjakom iz Rijeke počinio četiri krađe iz kuća u Dramlju i Crikvenici. Prilikom počinjenja ovih krađa iskoristio je  otvorene prozore ili balkonska vrata na kućama, te ušuljavajući se u unutrašnjost kuća iz njih otuđivao zlatninu – muški i ženski nakit.

Nadalje, u travnju je  provalio u prostor vinarije u Vinodolskoj ulici u Crikvenici  te osim novca otuđio i trideset butelja vina. Krajem ožujka u istoj je ulici provalio u kiosk iz kojega je otuđio veću količinu cigareta, telefonskih kartica, bonova.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka, kriminalističkom su obradom utvrdili da je u prosincu prošle godine provalio u dvije obiteljske kuće na području Kraljevice iz kojih je otuđio foto-aparat i zlatninu. Slijede provale i siječnju i ožujku, kada je provalio u trgovinu u Šmriki, a u društvu s 25-godišnjim Crikveničaninom i u dva kioska u Kraljevici. Iz ovih je objekata  otuđeno više kompleta mobitela, novac i cigarete.

Ukupna materijalna šteta počinjena izvršenjem ovih kaznenih djela cijeni se na oko 70 000 kuna, dio  otuđenih predmeta je pronađen.  Protiv počinitelja podnose se odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalistička obrada se nastavlja.

 


Stranica