Otkriven razbojnik iz riječkih trgovina

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističku obradu nad 26-godišnjim Riječaninom poradi sumnje da je tijekom ove godine počinio više kaznenih djela razbojništava.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je 14. travnja, nešto prije 21,00 sati, maskiran te uz prijetnju nožem počinio razbojništvo u prodavaonici mješovite robe u Vukovarskoj ulici u Rijeci. Od uplašene prodavačice otuđio je par tisuća kuna s kojima se potom udaljio u nepoznatom smjeru.

Četiri dana kasnije, u ranim poslijepodnevnim satima na isti je način počinio još jedno razbojništvo, također u Rijeci i to u trgovini u Dubrovačkoj ulici, odakle je otuđio oko dvije tisuće kuna.

Osnovano se sumnja da je 5. svibnja u trgovini mješovite robe u Ul. Blažićevo u Rijeci, također počinio razbojništvo. I tu je maskiran, te prijeteći nožem od prodavačice otuđio par tisuća kuna.

U nastavku kriminalističke obrade utvrđeno je kako je ovaj 26-godišnjak u veljači i ožujku ove godine počinio razbojništva u trgovini koja se nalazi u Ul. Udatnoga u Rijeci, otuđivši tada uz prijetnju nožem oko 3 000 kuna. Nadalje, u veljači je na isti način izvršio razbojništvo u još jednoj riječkoj trgovini, onoj u Ul. Ludvetov breg, odakle je otuđio oko tisuću kuna.

U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom 26-godišnjak je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. 



Stranica