Otkriven razbojnik

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 24-godišnjim Riječaninom poradi sumnje da je u siječnju ove godine počinio kaznena djela razbojništva. Utvrđeno je tako, da je prvo razbojništvo počinio 24. siječnja, oko 19,00 sati u trgovini Tin u Rijeci, u Ul. Tina Ujevića. Po ulasku u trgovinu izvadio je nož te zaprijetio prodavačici koja je u strahu za vlastiti život predala novac iz blagajne s kojim se 24-godišnjak udaljio u nepoznatom pravcu. Za vrijeme izvršenja kaznenog djela bio je djelomično maskiran.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 24-godišnjim Riječaninom poradi sumnje da je u siječnju ove godine počinio kaznena djela razbojništva.

Utvrđeno je tako, da je prvo razbojništvo počinio 24. siječnja, oko 19,00 sati u trgovini Tin u Rijeci, u Ul. Tina Ujevića. Po ulasku u trgovinu izvadio je nož te zaprijetio prodavačici koja je u strahu za vlastiti život predala novac iz blagajne s kojim se 24-godišnjak udaljio u nepoznatom pravcu. Za vrijeme izvršenja kaznenog djela bio je djelomično maskiran.

Nakon dva dana, 26. siječnja, oko 19,40 sati počinio je drugo razbojništvo, ovoga puta u trgovini Mrvica, smještenoj u Ul. Ludvetov breg u Rijeci. I tu je, maskiran,  također uz prijetnju nožem od prodavačice koja je u to vrijeme u trgovini bila sama, otuđio novac i udaljio se.

Policijski su službenici nakon provedene kriminalističke obrade utvrdili da je upravo 24-godišnjak počinitelj ovih kaznenih djela počinjenjem kojih se okoristio za oko 7 000 kuna. Nadalje, utvrđeno je da se radi  o osobi koja do sada nije bila evidentirana kao počinitelj kaznenih djela, a otuđeni novac potrošio je na kocku i alkohol.
U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se kazneno prijavljuje redovnim putem.



Stranica