Kazneno djelo ucjene

Danas je u Istražni centar Županjskog suda u Rijeci dovedeno je dvoje hrvatskih državljana u dobi od 35 i 39 godina, oboje s Raba, poradi osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ucjene na štetu 48-godišnjaka iz Rijeke. Kriminalističkom obradom koju su unatrag dva mjeseca započeli provoditi policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske utvrđena je sumnja da su ovo dvoje osumnjičenika (brat i sestra) zajedno sa još dvije osobe zaprijetili 48-godišnjaku kako će na internet stranicama objaviti sadržaje koji štete njegovom ugledu i daljnjem poslovanju, ukoliko im on ne isplati novčani iznos od 120 000 eura.

Danas je u Istražni centar Županjskog suda u Rijeci dovedeno je dvoje hrvatskih državljana u dobi od 35 i 39 godina, oboje s Raba,  poradi osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ucjene na štetu 48-godišnjaka iz Rijeke.

Kriminalističkom obradom koju su unatrag dva mjeseca započeli provoditi policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske utvrđena je sumnja da su ovo dvoje osumnjičenika (brat i sestra) zajedno sa još dvije osobe zaprijetili 48-godišnjaku kako će na internet stranicama objaviti sadržaje koji štete njegovom ugledu i daljnjem poslovanju, ukoliko im on ne isplati novčani iznos od 120 000 eura.

35-godišnjakinja je ranije bila uposlena kod 48-godišnjaka, inače vlasnika jednog riječkog ugostiteljskog objekta te je u to vrijeme došla u posjed sadržaja koji se odnosi na sanitarne uvjete u njegovom ugostiteljskom objektu. U dogovoru s dvoje Rabljana  trećeosumnjičeni 30-godišnjak iz Splita kreirao je  web stranicu na koju je ukomponirao navedeni sadržaj i postavio u web prostor.
Za stupanje u kontakt s vlasnikom ugostiteljskog objekta Rabljani su angažirali osobu koja je u više navrata kontaktirala s vlasnikom ugostiteljskog objekta  tražeći od njega isplatu novca ili će u protivnom javno objaviti sadržaje spomenute web stranice.Oštećeni je trebao novac u iznosu od 120 000 eura uplatiti preko nerezidentnog bankovnog računa u stranoj zemlji.

Valja naglasiti, kako izravnih kontakata između oštećenoga i počinitelja nije bilo  te se radi o svojevrsnom vidu kompjuterskog kriminaliteta prvi put u ovakvom obliku zabilježenom na području Primorsko-goranske županije.

Kriminalistička obrada se nastavlja.


Stranica