Razbojništva u Rijeci

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima su se dogodila razbojništva proteklog vikenda na području grada Rijeke. Prikupljaju se korisna saznanja u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja ovih kaznenih djela te njihova pronalaska kao i pronalaska otuđenoga novca. Tijekom subote i nedjelje evidentirana su tri razbojništva u sportskim kladionicama i jedno u pekari. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na više od deset tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima su se dogodila razbojništva proteklog vikenda na području grada Rijeke. Prikupljaju se korisna saznanja u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja ovih kaznenih djela te  njihova pronalaska kao i pronalaska otuđenoga novca.
Tijekom subote i nedjelje  evidentirana su tri razbojništva u sportskim kladionicama i jedno u pekari. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na više od deset tisuća kuna.

U subotu u prijepodnevnim satima u sportskoj kladionici u Supilovoj ulici nepoznati počinitelj je predavši uposlenici papirić s porukom prijetećeg sadržaja otuđio novac i udaljio se s mjesta događaja. Nešto kasnije u kladionici u Ul. E. Jardasa dvojica maskiranih počinitelja uz prijetnju pištoljem otuđili su novac. U trenutku izvršenja razbojništva u kladionici se osim djelatnice nalazio i jedan građanin. Istoga dana u poslijepodnevnim satima, nepoznati muškarac je uz prijetnju pištoljem od djelatnice iz pekare u Primorskoj ulici otuđio manji novčani iznos.
U nedjelju, u poslijepodnevnim satima u kladionici koja se nalazi na Koblerovom trgu, počinjeno je razbojništvo. Nepoznati muškarac predao je uposlenici poruku prijetećeg sadržaja te mu je ona u strahu za život predala novac s kojim se on udaljio u nepoznatom smjeru. Ovo razbojništvo, kao i ono počinjeno na isti način u Supilovoj ulici i razbojništvo počinjeno prethodnog dana u N. Tesle dovodi se u svezu s počiniteljem koji je u prosincu počinio istovrsno kazneno djelo u kladionicu, te je kazneno prijavljen redovnim pitem nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica