Postupanja prema stranim državljanima

Protekloga vikenda, četvorica državljana R Slovenije zatečeni su u nezakonitom radu, a državljani Kosova i Crne Gore u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice

 
U subotu, 29.11., u mjestu Žestilac na otoku Krku, policijski službenici Policijske postaje Krk zatekli su četvoricu državljana R Slovenije u dobi od 27 do 59 godina pri izvođenju građevinskih radova na vikend kući u vlasništvu jednoga od zatečenih. Provedenim nadzorom, utvrđeno je kako radove izvode bez ishodovane radne ili poslovne dozvole, te je protiv svih zatečenih muškaraca podnesen optužni prijedlog.
Dana 1.12. nakon provedenog postupka na Prekršajnom sudu u Krku, svoj četvorici Slovenaca izrečene su novčane kazne, kao i zaštitna mjera zabrane ulaska u RH u trajanju od tri mjeseca.
 
Istoga dana u večernjim satima, policijski službenici Postaje granične policije Rupa, zatekli su u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice državljanina Kosova (1982) i troje državljana Crne Gore (1982, 1977, 1997). Provedenim izvidima, utvrđeno je kako su državljani Crne Gore na područje RH ušli legalno, dok se za državljanina Kosova nije mogao utvrditi zakoniti ulazak u RH.
U provedenom upravnom postupku, državljaninu Kosova izrečena je zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od šest mjeseci,  dok je državljanima Crne Gore otkazan kratkotrajni boravak u trajanju od devedeset dana.


Stranica