Vrijeđanje, omalovažavanje i prijetnje upućene policijskim službenicima

Tijekom protekloga vikenda, na području Policijske uprave evidentirano je više slučajeva vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Vrijeđani su policijski službenici u Vrbovskom, a policijskim službenicima na Krku su osim vrijeđenja i omalovažavanja upućene i prijetnje.

 
U ranim jutarnjim satima dana 30.11., na Krčkom mostu, policijski službenici Policijske postaje Krk su prilikom redovne kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke Škoda, riječkih registarskih oznaka, sa kojim je upravljao 50-godišnjak sa Škrljeva. Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,11 g/kg poradi čega je isključen iz prometa. Nakon što mu je priopćeno da je zbog alkoholiziranosti isključen iz prometa, vozač je započeo verbalno vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, da bi po upozorenju da prestane s vrijeđanjem, 50-godišnjak počeo policajcima i verbalno prijetiti. 
Vozač je zadržan u prostorijama Policijske postaje Krk do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je nad njime provedena kriminalistička obrada poradi izrečenih prijetnji. Protiv 50-godišnjaka se podnose odgovarajuće prijave Prekršajnom sudu i nadležnom Državnom odvjetništvu redovnim putem.
 
Nešto iza pola noći dana 1.12., vršeći redovnu kontrolu prometa, policijski službenici Postaje aerodromske policije Rijeka su na Krčkom mostu zaustavili osobni automobil marke Ford, riječkih registarskih oznaka. Suvozač iz vozila, 21-godišnjak sa područja Krka, pri koncentraciji alkohola od 0,81 g/kg, verbalno je vrijeđao policijske službenike, a sa vrijeđanjem je prestao nakon upozorenja. U istome periodu, do policijskih službenika Policijske postaje Vrbovsko koji su vršili kontrolu prometa u blizini naplatnih kućica autoceste A6 na čvoru Vrbovsko, sa osobnim automobilom marke Opel prišao je 31-godišnjak iz Vrbovskog, koji ih je po izlasku iz vozila započeo verbalno vrijeđati. 31-godišnjak je odavao dojam da je pod utjecajem alkohola, no odbio je alkotest. Kako isti sa vrijeđanjem i omalovažavanjem nije prestajao niti nakon učestalih upozorenja, zadržan je u prostorijama Policijske postaje Vrbovsko do prestanka djelovanja opojnih sredstava. 

Protiv 21-godišnjaka s Krka i 31-godišnjaka iz Vrbovskog, podnose se odgovarajuće prijave nadležnim Prekršajnim sudovima.


Stranica