Razbijena skupina riječkih dilera heroina

Slika Ri/mirjana/IMG_0017.JPG

Dana 24. studenog u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana je izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističke obrade vezane uz zapljenu veće količine droge i razbijanje veće skupine osoba s riječkoga područja koje su se bavile raspačavanjem heroina i drugih droga. Konferenciji su prisustvovali Vitomir Bijelić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, Božo Barbarić, načelnik Odjela kriminaliteta droga u ovoj Policijskoj upravi i Darko Karlović, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Rijeci.

Dana  24. studenog u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana je izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističke obrade vezane uz zapljenu veće količine droge i razbijanje veće skupine osoba s riječkoga područja koje su se bavile raspačavanjem heroina i drugih droga.
Konferenciji su prisustvovali Vitomir Bijelić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, Božo Barbarić, načelnik Odjela kriminaliteta droga u ovoj Policijskoj upravi i Darko Karlović, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika  u Rijeci.

Slijedom ranije prikupljenih saznanja policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta pri Upravi kriminalističke policije MUP-a RH i policijski službenici ove Policijske uprave, u koordinaciji sa Uskokom i Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci,  uspostavili su unatrag nekoliko mjeseci provedbu posebnih policijskih izvida prema više osoba sa šireg riječkog područja poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

U ukupno petnaest provedenih  pretraga stanova i ostalih prostora pronađeno je i zaplijenjeno: oko 4 kg heroina, 8 digitalnih vaga, 1 preša za prešanje droge, oko 500 komada tableta „Heptanon“, oko 50 g kokaina, pet pištolja i oko 50.000 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge. Ova zaplijenjena količina droge u krajnjoj bi distribuciji na narko-tržištu dosegnula vrijednost od preko dva i pol milijuna kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade utvrđena je sumnja kako su se članovi skupine udružili poradi nabave i daljnje prodaje i preprodaje opojne droge heroin , ali i drugih droga,  na širem riječkom području. Kazneno je  prijavljena  21 osoba, a tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu će u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci biti dovedeno devet osoba, starosti od 30 do 42 godine života, svi hrvatskog državljanstva i s riječkoga područja.

Kako je naglasio  načelnik Bijelić, rezultati ove kriminalističke obrade predstavljaju svakako težak udarac riječkoj narko-sceni jer se u ovom trenutku  radilo o najorganiziranijoj skupini koja se bavila prodajom droge heroin na ovome području.



Stranica