Nedozvoljeno posjedovao puškomitraljez

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom poradi osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Kriminalističkom obradom utvrđena je sumnja kako je neovlašteno posjedovao puškomitraljez marke Crvena zastava M72, a osim njega još i spremnik s pripadajućim okvirom i 68 komada streljiva cal. 7,62 mm.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističku obradu nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom poradi osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.
Kriminalističkom obradom utvrđena je sumnja kako je neovlašteno posjedovao puškomitraljez marke Crvena zastava M72, a osim njega još i spremnik s pripadajućim okvirom i 68 komada streljiva cal. 7,62 mm.
Navedeni je  22. studenog u kasnim večernjim satima navedeno oružje i streljivo držao u osobnom vozilu marke „VW“ golf, upravljajući kojim je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Kraljevici. Nadalje  je utvrđeno kako je upravljao vozilom  prije stjecanja prava na upravljanje, pri koncentraciji alkohola od 0,98g/kg i nakon isteka važenja prometne dozvole.
Protiv 19-godišnjaka podnose se odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu i prekršajnom sudu redovnim putem.


Stranica