Susret načelnika Policijske uprave sa predstavnicima Županije i Grada

Slika ri/vijesti/policijski-dom.jpg

Održan susret načelnika Policijske uprave primorsko-goranske sa predstavnicima Županije i Grada Rijeke, te puštena u rad web stranica Policijske uprave

 Danas 3. listopada, u prostorijama Policijskog doma u Rijeci, prigodom obilježavanja Dana policije, održan je sastanak načelnika Policijske uprave primorsko-goranske sa predstavnicima Županije i Grada Rijeke te puštene u rad web stranice Policijske uprave primorsko-goranske.

Uz načelnika Policijske uprave Olivera Grbića, sastanku su prisustvovali članovi operativnog kolegija načelnika Policijske uprave, savjetnik ministra unutarnjih poslova Milan Pemper, načelnik Odjela za informatiku MUP-a Luka Ljubičić, predstavnici županije Primorsko-goranske i Grada Rijeke, kao i mnogobrojni predstavnici medija.

U svojem uvodnom obraćanju, načelnik Grbić ukratko je nazočnima prezentirao stanje sigurnosti na području Policijske uprave u prvih osam mjeseci ove godine. Načelnik je stanje sigurnosti ocijenio vrlo povoljnim, naglasivši kako je u prvih osam mjeseci ove godine broj kaznenih djela na razini Policijske uprave smanjen za 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. S povoljnim stanjem sigurnosti složili su se i predstavnici Županije i Grada Susret načelnika sa predstavnicima Županije i GradaRijeke, koji su načelniku čestitali na postignutim rezultatima, naglasivši odličnu suradnju s Policijskom upravom i nadu da će ona i ubuduće biti jednako kvalitetna. Isto tako, iskoristili su priliku čestitati svim djelatnicima Policijske uprave Dan policije.

U nastavku susreta, prisutnima se obratio Milan Pemper, izrazivši veliko zadovoljstvo prethodno izrečenim te rekavši da mu je bilo zadovoljstvo slušati obostrane pozitivne riječi o stanju sigurnosti obzirom se radi o vrlo osjetljivoj kategoriji koju je lako dovesti u pitanje a kod građana je vrlo teško stvoriti osjećaj sigurnost. Savjetnik Pemper je još jednom čestitao svim djelatnicima Policijske uprave primorsko-goranske Dan policije, zaželjevši da i nadalje budu tako uspješni u svojem radu.

Nakon toga, Pemper je prisutne podsjetio da su web stranice MUP-a redizajnirane prije dvije godine, no da se u svakodnevnim kontaktima sa policijskim upravama shvatilo da njeni sadržaji ne zadovoljavaju u potpunosti potrebe lokalnog stanovništva. Stoga se, a nakon osvojene nagrade VIDI WEB TOP 100 tijekom 2007. godine, odlučilo pokrenuti projekt „Izrada web stranica policijskih uprava“ kako bi se i stanovnicima pojedinih županija, gradova i općina, na jednom mjestu ponudile i sve informacije specifične za njihov svakodnevni život.

Puštanje u rad web stranica Policijske upraveNavedeni projekt započeo je upravo danas u našoj Policijskoj upravi kada su Oliver Grbić i Milan Pemper simboličnim klikom pustili u rad web stranicu Policijske uprave primorsko-goranske. U nastavku je stranica prezentirana nazočnima gdje je rečeno da je MUP izradio predložak i zadao osnovna pravila za rad na stranicama, zbog prepoznatljivosti stranica je grafički jednaka web stranici MUP-a, a djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske sami su sačinili i upravljaju većinom sadržaja. Web stranice u potpunosti su integrirane u  stranice MUP-a, ali na stranice Policijske uprave primorsko goranske se, naravno, može pristupiti i direktno preko Internet adrese www.primorska.policija.hr.

Svjesni činjenice da smo institucija koja postoji zbog građana i služi im kao servis, želja nam je komunicirati s građanima i motivirati ih da surađuju s nama, pa nam u tu svrhu elektronskom poštom mogu postaviti svoje upite, dojaviti nam vlastita saznanja o kažnjivim radnjama, ili mogu sudjelovati u našoj anketi. Nadamo se da će sadržaji naše web stranice građanima biti korisni i zanimljivi, da će se vraćati na našu stranicu znajući da na njoj mogu pronaći kvalitetne informacije, naglašeno je prilikom prezentacije.

Sve mogućnosti i detalje web stranice Policijske uprave primorsko-goranske najbolje ćete sami uočiti pregledavajući našu stranicu.



Stranica