Streljački klub 'Policajac' već jedanaest godina niže uspjeh za uspjehom

Slika ri/vijesti/na-strjelistu-u-Zagrebu.jpg

Ove godine navršilo se punih jedanaest godina od osnutka Streljačkog kluba "Policajac" iz Rijeke. Prava je to prigoda prisjetiti se rada i odličnih rezultata koje su članovi Kluba postizali na takmičenjima svih ovih godina, a uspjeha je bilo zaista mnogo.

Ove  godine navršilo se punih jedanaest godina od osnutka Streljačkog kluba „Policajac“ iz Rijeke čiji članovi su većinom djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske. Lijepa je to i značajna obljetnica posebice za 60 članova ovoga kluba i prava prigoda prisjetiti se rada i odličnih rezultata koje su članovi Kluba postizali na takmičenjima tijekom svih ovih godina, a uspjeha je zaista bilo mnogo.

Od osnutka pa  do danas, strijelci ovog kluba svake su godine sudjelovali na prvenstvima Republike Hrvatske, kao i na drugim prigodnim takmičenjima u kategoriji puška velikog i malog kalibra, a izvrsni rezultati koje su nanizali počevši od 1999. godine, jednostavno zaslužuju sve pohvale.

Godine 1999. na prvenstvu Hrvatske u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm ekipa je osvojila  2. mjesto i 1. mjesto pojedinačno.

Poseban uspjeh postignut je 2000. godine na prvenstvu Hrvatske u kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm kada je osvojeno 1. mjesto ekipno i 1., 2., i 3. mjesto u pojedinačnom plasmanu, što od početka održavanja prvenstva Hrvatske do danas nije uspjelo ni jednoj drugoj ekipi u državi.

Tijekom 2001. godine na prvenstvu Hrvatske u kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm osvojeno je 1. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm osvojeno je 2. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno.

Na Prvenstvu Hrvatske održanom 2002. godine u kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm osvojeno je 2. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm osvojeno je 2. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno.Strjeljačka ekipa 2003. godine

I godine 2003. ekipa ovog Kluba bilježi ponovno odlične rezultate. U kategoriji puška velikog kalibra 7,9 mm osvojeno je 1. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 mm osvojeno je 7. mjesto ekipno i 2. mjesto pojedinačno.

Upravo odlični sportski uspjesi donijeli su još jedno priznanje Klubu 2004. godine i to od strane Riječkog športskog saveza koji je ekipu ovoga Kluba proglasio najboljom muškom ekipom grada Rijeke u 2003. godini.
 
Iste, 2004. godineu kategoriji puška velikog kalibra postižu 1. mjesto ekipno i 1. i 2. mjesto pojedinačno. Tada je postavljen i novi državni rekord u pojedinačnoj konkurenciji sa 281 krugom koji važi i danas, a u kategoriji puška velikog kalibra 7,62 osvojena su druga mjesta ekipno i pojedinačno. Te godine ekipa po prvi puta nastupa na prvenstvu Hrvatske i u kategoriji serijska malo kalibarska puška (seniori, ležeći) te osvaja prvo mjesto i postavlja novi državni rekord sa 1104 kruga (koji važi i danas), a u pojedinačnom plasmanu tada je osvojeno 1. i 2. mjesto.

Slijede dobri rezultati i u 2005. godini, kada na prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom -  kategorija veliki kalibar 7,62 mm postižu prva mjesta ekipno i pojedinačno, te u kategoriji veliki kalibar puška 7,9 mm 2. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno, kao i na prvenstvu Hrvatske 2006. godine i 2007. godine kada također osvajaju rezultate pri samom vrhu u kategoriji velikokalibarske i malokalibarske puške.

Strjeljački klub "Policajac"U 2008. godini ponovno članovi ovoga Kluba postižu izvrsne rezultate i to  na prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom velikog kalibra 7,9 mm gdje osvajaju  1. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno.

Članovi Streljačkog kluba „POLICAJAC“  tijekom proteklih jedanaest godina nastupali su na niz prvenstava Primorsko-goranske županije, kao i na prigodnim takmičenjima u Republici Hrvatskoj gdje su također osvajali uglavnom visoko plasirana mjesta. Na posljednjem takvom prigodnom takmičenju održanom u Rijeci, pod nazivom „Trofej hrvatskog Jadrana“ (održava se u čast Dana Hrvatske ratne mornarice) osvojili su 1. mjesto ekipno i 1. mjesto pojedinačno.         

Rješenjem MUP-a RH, Ravnateljstva policije donesenim u travnju 2008. godine članovima kluba „Policajac“ odobrava se nastupanje kako na domaćim tako i na međunarodnim sportskim natjecanjima. Za očekivati je stoga da će i u nastavku svoga djelovanja nastaviti nizati izvrsne rezultate i uspjehe na domaćem ali međunarodnom natjecanju iz standard oružja, odnosno malokalibarske puške, a koji program je ujedno i olimpijska disciplina.



Stranica