Sandučić povjerenja

Slika topvijesti/srpanj08/rijeka_sanducic.jpg

U subotu, 12. srpnja 2008. godine, realizirana je ideja Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske o postavljanju sandučića povjerenja za građane, te je prvi sandučić povjerenja postavljen i pušten u rad, a smješten je na službenim prostorijama mjesnog odbora «Drenova».

U subotu, 12. srpnja 2008. godine, realizirana je ideja Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske o postavljanju sandučića povjerenja za građane, te je prvi sandučić povjerenja postavljen i pušten u rad, a smješten je na službenim prostorijama mjesnog odbora «Drenova». Svečanosti postavljanja i puštanja u rad sandučića povjerenja, nazočili su predsjednik mjesnog odbora «Drenova» Damir Medved, policijski službenik Odjela za javni red ove policijske uprave Željko Lukić, vođa sektora Prve policijske postaje Rijeka Vladimir Turk, te kontakt policajac za područje gradskog naselja Drenova Anto Dedić.

Prilikom primopredaje ključeva sandučića, Damir Medved istaknuo je da je sandučić namijenjen građanima koji na ovaj način mogu izraziti svoje probleme, ali i dati pojedine sugestije i prijedloge za rješavanje problema u lokalnoj sredini. Rad kontakt policije na ovaj način postaje transparentan i dostupniji građanima, a i sam sandučić povjerenja postavljen je u namjeri da se građanima omogući još bolja suradnja, ali i povjerenje u radu s policijom.

Na samom sandučiću nalazi se i popratni tekst kojim se poziva građane u kojim se sve situacijama na ovakav način mogu obraćati i kontaktirati sa svojim kontakt policajcem.
 
S obzirom na potrebu uspostave još bolje suradnje na razini lokalne uprave i samouprave i građana s policijom, namjera je da se uskoro postavi još ovakvih sandučića povjerenja na području Grada Rijeke.


Stranica