Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke

Slika Prevencija/Info-Dolac%20NOVO.jpg
                        
Osnovne informacije:

Mjesto: Rijeka
Adresa: Dolac 7b
Telefon: 051/ 209 369
E-mail: vijecepk@rijeka.hr

 
Informativni centar za prevenciju kriminaliteta uspostavljen je u suradnji grada Rijeke  i Policijske uprave primorsko-goranske kako bi provedbom niza aktivnosti te zajedničkim i koordiniranim radom cijele zajednice utjecali na povećanje sigurnosti, prevenciju štetnog ponašanja, smanjenje straha građana od kriminaliteta te podizanje ukupne kvalitete života na području grada Rijeke.
Prostor za rad Informativnog centra osigurao je, uredio i opremio Grad Rijeka.
U Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta građani mogu dobiti različite informacije o osobnoj sigurnosti, sigurnosti        imovine,  sigurnosti cestovnog prometa, samozaštiti, tehničkoj i mehaničkoj zaštiti, komunalnom  redu, a predviđeno je i savjetovanje žrtava kaznenih djela.
O ovim, te brojnim drugim temama (sredstvima ovisnosti, nasilju na internetu, vandalizmu, vršnjačkom nasilju turističkoj sezoni i dr.) održavaju se  tematski dani i edukativna predavanja namijenjena djeci i mladima, osobama starije životne dobi, djelatnicima novčarskih institucija te svim zainteresiranim građanima.
U radu Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta svakodnevno se izmjenjuju kontakt policajci temeljnih policijskih postaja s područja grada Rijeke: I., II. i III. policijske postaje Rijeka.
Policijski službenici Sektora policije, Sektora kriminalističke policije, Ureda načelnika te prema potrebi drugih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave primorsko-goranske u radu Informativnog centra sudjeluju u sklopu održavanja tematskih dana, odnosno prema potrebi, a ovisno o iskazanom interesu građana za pojedine teme.
                                                                            
Radno vrijeme Informativnog centra za prevenciju za građane :  ponedjeljak - petak od 10,30 do 12,30 sati. 

Informativni centar za prevenciju kriminaliteta za područje grada Rijeke  svečano je otvoren  11. travnja 2014. godine