O nama

Kao Klub umirovljenika unutarnjih poslova Rijeka postojimo već više od trideset godina, a od 2004. godine djelujemo kao samostalna Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Rijeka i brojimo 490 članova. Na razini Republike Hrvatske članovi smo i naše krovne organizacije Zajednice umirovljenika unutarnjih poslova RH sa sjedištem u Zagrebu. Aktivno sudjelujemo u radu Zajednice i zajednički se brinemo o ostvarivanju svih umirovljeničkih prava naših članova. Također, surađujemo i s Policijskom upravom Primorsko-goranskom i drugim službama unutarnjih poslova Rijeka, s Maticom umirovljenika Primorsko-goranske županije i Maticom umirovljenika grada Rijeka, kako bismo što uspješnije realizirali postavljene nam zadatke.

Udruga umirovljenika UP-a je primarno osnovana  kako bi skrbila o bolesnima i nemoćnima i o ostalim osobnim potrebama članova, a tek sekundarno radi sportskih, zabavnih, statusnih problema i drugih aktivnosti te potreba članstva.

Zbog bolesnih i materijalno ugroženih godišnje obavimo i preko stotinu kućnih posjeta kao i posjeta u staračkim domovima i bolnicama, sa skromnim poklon-paketima. Pored toga stalno imamo i po stotinjak članova kojima je potrebita i financijska pomoć . Takvima, ukoliko smo u mogućnosti, dodjeljujemo jednom godišnje, uoči božićnih blagdana, i simboličnu financijsku pomoć. Kako se financiramo iz vlastite članarine, to je ono najmanje što možemo s našim skromnim sredstvima pokriti.

Druge aktivnosti, kao što su organiziranje besplatnih liječničkih pregleda, pravnih savjeta, organiziranje izleta, druženje, organizacija sportskih susreta, povoljnije kupovine karata za kazalište ili drugih društvenih aktivnosti koristimo ponude Matice umirovljenika grada Rijeke i Matice umirovljenika Primorsko-goranske županije, čiji smo članovi.

U našu Udrugu mogu se učlaniti svi umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova. Sjedište Udruge je u Prvoj policijskoj postaji Rijeka, na adresi: Ðure Šporera 4. Zahvaljujemo PU Primorsko-goranskoj što su nas udomili te i tako uvelike olakšali rad Udruge.