Završni sastanak u sklopu priprema za turističku sezonu

  • Slika vijesti/TURS-Kastav.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sve interventne službe poduzet će mjere iz svoje nadležnosti kako bi se održao image „Sigurne turističke destinacije“

FOTO: PU primorsko-goranska

Jučer, 15. svibnja u organizaciji Policijske uprave primorsko-goranske održan je završni sastanak u sklopu priprema predstojeće turističke sezone te što bolje međusobne suradnje i koordinacije svih dionika, a u cilju što veće sigurnosti građana i turista.

Uz predstavnike organizatora, sastanku je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice Kvarnera, predstavnici Državnog inspektorata,  sigurnosnih agencija, Područnog ureda CZ-e Rijeka, županijski vatrogasni zapovjednik te predstavnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu i  Doma zdravlja PGŽ-a.

Sudionici sastanka  naveli su očekivano povećanje broja gostiju, a time i povećan angažman svih interventnih službi. Raspravljen je i rad turističkih ambulanti te drugih organizacijskih i sigurnosnih aspekata turističke sezone u Primorsko-goranskoj županiji. Osobit naglasak bio je na prevenciji požara i potrebi provođenja svih protupožarnih mjera.

Specifičnost ove turističke sezone proizlazi i iz toga što ulaskom u schengenski prostor na ulazu u RH više nema graničnih kontrola zbog čega je ova sezona drugačija od prethodnih.

Dogovorena je potreba promptnog i pravovremenog izvještavanja kako bi sve interventne službe mogle na vrijeme poduzeti mjere iz svoje nadležnosti te tako, svatko sa svog aspekta, pridonijeti održanju imagea „Sigurne turističke destinacije“,  a što je ujedno i naziv jedinstvenog i izvan RH poznatog projekta MUP-a.  

Stranica