Zatečeno trideset i dvoje ilegalaca

Slika granica.jpg

U vremenu od 14. do 16. prosinca na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice policija je spriječila trideset i dvoje stranih državljana.

FOTO: Ilustracija 

U vremenu od 14. do 16. prosinca na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice policija je spriječila trideset i dvoje stranih državljana. Tako je 14. prosinca oko 9,15 sati u šumi na području Žejana zatečen državljanin Pakistana, dok je 15. prosinca oko 21,30 sati na području Permana zatečeno osam stranih državljana, i to četvero državljana Alžira te državljani Sirije, Palestine, Maroka i Kosova. Iste večeri oko 22 sata u blizini  naplatnih kućica prema Rupi zatečeno je dvadeset državljana Afganistana. Svi zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako se radi o tražiteljima azila u Republici Hrvatskoj te su prekršajno procesuirani sukladno odredbama Zakona o azilu.

Isto tako 14. prosinca oko 11 sati djelatnici pomorske policije na autobusnom kolodvoru u Rijeci zatekli su trojicu državljana Afganistana za koje je utvrđena sumnja da namjeravaju ilegalno prijeći državnu granicu.



Stranica